Luchtvering voor Campers

Luchtvering voor Campers

Luchtvering voor campers heeft vele voordelen voor uw voertuig

  • Verhoogt het rijcomfort
  • Verhelpt (structurele) beladingsverschillen
  • Verbetert de wegligging
  • Verhoogt rijveiligheid

Laat hiernaast uw gegevens achter en ontvang geheel vrijblijvend meer informatie over luchtvering voor campers

Helaas alleen mogelijk voor Nederlandse voertuigen ivm APK en toelating.

Laat uw prijs voor luchtvering berekenen

Luchtvering voor campers: JS Automotive adviseert u graag!

Campers staan bekend om hun gewicht. Vaak ligt het gewicht van een camper wat hoger in de carosserie, waardoor een camper last heeft van een hoog zwaartepunt en hierdoor in bochten iets overhelt. Dit kan een onveilig en onprettig gevoel geven voor uw inzittenden en uzelf. Luchtvering voor campers kan hier een uitkomst bieden. Door het vervangen van de reguliere vering voor een luchtvering systeem van VB-Airsuspension, verbetert u het rijgedrag aanzienlijk. De luchtvering zorgt voor een betere wegligging en ook in de bochten helt de camper minder over. En dat is wel zo prettig natuurlijk, aangezien een camper u niet alleen op vakantie moet voorzien van comfort, maar ook onderweg. Met de luchtvering voor campers van VB-Airsuspension, kunt u met een gerust hart de weg op.

De voordelen voor campers op een rij

Maximale verhoging van het rijcomfort

Door het monteren van luchtvering wordt overhellen tot het minimum verminderd. Ook worden oneffenheden uit het wegdek gefilterd

Beladingsverschillen opgelost

Door het monteren van een luchtvering systeem kan de camper zelfs bij scheve belading recht worden gezet

Uw camper eenvoudig waterpas

Met de full-air systemen is het mogelijk de camper met een druk op de knop waterpas te laten zetten

Luchtvering voor campers voor constante rijhoogte

Campers staan erom bekend dat het gewicht niet gelijkmatig over de camper is verdeeld over de lengte van de camper. Dit kan met de bagage te maken hebben, maar ook apparatuur als koelkasten en dergelijke kan bijdragen aan een ongelijkmatige verdeling van gewicht. Hierdoor kan de oorspronkelijke ophanging van uw camper gaan doorzakken en kan daardoor veroorzaken dat de vering onvoldoende zijn werk kan doen, waardoor u minder comfort ervaart. De veringsweg wordt kleiner en hierdoor kan de vering van uw camper schokken minder goed absorberen.

Met de luchtvering voor campers van VB-Airsuspension, hebben wij een oplossing voor uw camper om het doorzakken en het hieruit voortkomende discomfort te minimaliseren. De luchtvering van VB-Airsuspension die wij monteren, is te leveren in meerdere varianten. Zo kunt u kiezen voor simpele hulpluchtvering, VB-FullAir 2C, en VB-FullAir 4C.

Hulpluchtvering voor campers

Wanneer u kiest voor de hulpluchtvering, wordt er een luchtbalg geplaatst tussen de bestaande bladveren en het chassis. De luchtbalgen worden zo ingesteld, dat de camper stabiel komt te staan en hoogteverschillen als gevolg van (structurele) belading worden opgelost. Wilt u dat uw camper ook tijdens het rijden zijn rijhoogte constant blijft aanpassen? Bijvoorbeeld wanneer u door een bocht rijdt of wanneer er oneffenheden in het wegdek zitten? Kies dan voor een 2C of een 4C systeem boven een hulpluchtvering systeem. Deze luchtvering systemen zijn zogenaamde adaptieve systemen, wat inhoudt dat ze op actieve wijze oneffenheden uit het wegdek filteren en een constante rijhoogte garanderen.

AutoLeveling voor campers

Een VB-FullAir 4C systeem, is een luchtvering systeem wat het volledige originele veringssysteem van uw camper vervangt. Zowel bij de voor- als achteras wordt er luchtvering geplaatst. Dit heeft als voordeel dat de vering constant wordt aangepast aan oneffenheden in het wegdek, maar heeft daarnaast ook andere gemakken. De luchtvering kan ook op de bestemming zelf namelijk veel voor u betekenen. Waar u eerder namelijk met de welbekende gele blokken uw camper waterpas zette, kan het 4C luchtvering systeem dit automatisch voor u doen. Het luchtvering systeem kan hoogteverschillen tot 130mm voor u opvangen.

luchtvering camper prijs

Montage van een luchtvering systeem onder uw camper

Veel luchtvering systemen die op de markt zijn, vereisen aanpassingen aan uw camper. Dit is bij de systemen van VB-Airsuspension niet het geval. Deze systemen vervangen het huidige vering systeem van uw camper, waardoor er geen aanpassingen gedaan hoeven worden aan de ophanging of het chassis. Daarnaast is het volledig legaal om de systemen onder uw camper te laten monteren. VB-Airsuspension wordt erkend als officieel voertuigfabrikant en daardoor erkend fabrikant van voertuigmodificaties. Daarnaast hebben zij vanuit verschillende merken een erkenning van verbetering van het rijcomfort en weggedrag en bestaat er van een groot aantal andere merken een zogenaamde letter of non-objection. U kunt daardoor met een gerust hart kiezen voor een luchtvering systeem van VB-Airsuspension. En dat laat u natuurlijk monteren door een daarvoor gecertificeerd bedrijf zoals JS Automotive, de luchtvering specialist van het Noorden.

Vul onderstaand formulier in en ontvang een vrijblijvende offerte op maat