• Noesten 38a   |
  • Westerbork   |
  • 0593 - 33 11 81   |

Luchtvering voor Campers

Luchtvering voor campers

Luchtvering voor campers?

Campers staan bekend om hun gewicht. Vaak ligt het gewicht van een camper wat hoger in de carosserie, waardoor een camper last heeft van een hoog zwaartepunt en hierdoor in bochten iets overhelt. Dit kan een onveilig en onprettig gevoel geven voor uw inzittenden en uzelf. Luchtvering voor campers kan hier een uitkomst bieden. Door het vervangen van de reguliere vering voor een luchtvering systeem van VB-Airsuspension, verbetert u het rijgedrag aanzienlijk. De luchtvering zorgt voor een betere wegligging en ook in de bochten helt de camper minder over. En dat is wel zo prettig natuurlijk, aangezien een camper u niet alleen op vakantie moet voorzien van comfort, maar ook onderweg. Met de luchtvering voor campers van VB-Airsuspension, kunt u met een gerust hart de weg op. 

Luchtvering voor campers voor constante rijhoogte

Campers staan erom bekend dat het gewicht niet gelijkmatig over de camper is verdeeld over de lengte van de camper. Dit kan met de bagage te maken hebben, maar ook apparatuur als koelkasten en dergelijke kan bijdragen aan een ongelijkmatige verdeling van gewicht. Hierdoor kan de oorspronkelijke ophanging van uw camper gaan doorzakken en kan daardoor veroorzaken dat de vering onvoldoende zijn werk kan doen, waardoor u minder comfort ervaart. Met de luchtvering voor campers van VB-Airsuspension, hebben wij een oplossing voor uw camper om het doorzakken en het hieruit voortkomende discomfort te minimaliseren. 

AutoLeveling door luchtvering voor campers

Een VB-FullAir 4C systeem, is een luchtvering systeem wat het volledige originele veringssysteem van uw camper vervangt. Zowel bij de voor- als achteras wordt er luchtvering geplaatst. Dit heeft als voordeel dat u uw camper op de bestemming met één druk op de knop waterpas kunt laten zetten. Verschillen tot 130 mm worden door het systeem dan automatisch opgevangen.

Montage van een luchtvering systeem onder uw camper

Veel luchtvering systemen die op de markt zijn, vereisen aanpassingen aan uw camper. Dit is bij de systemen van VB-Airsuspension niet het geval. Deze systemen vervangen het huidige vering systeem van uw camper, waardoor er geen aanpassingen gedaan hoeven worden aan de ophanging of het chassis. Daarnaast is het volledig legaal om de systemen onder uw camper te laten monteren. VB-Airsuspension wordt erkend als officieel voertuigfabrikant en daardoor erkend fabrikant van voertuigmodificaties. Daarnaast hebben zij vanuit  verschillende merken een erkenning van verbetering van het rijcomfort en weggedrag en bestaat er van een groot aantal andere merken een zogenaamde letter of non-objection. U kunt daardoor met een gerust hart kiezen voor een luchtvering systeem van VB-Airsuspension. En dat laat u natuurlijk monteren door een daarvoor gecertificeerd bedrijf zoals JS Automotive, de luchtvering specialist van het Noorden.


De voordelen voor campers op een rij

Maximale verhoging van het rijcomfort

Door het monteren van luchtvering wordt overhellen tot het minimum verminderd. Ook worden oneffenheden uit het wegdek gefilterd

Beladingsverschillen opgelost

Door het monteren van een luchtvering systeem kan de camper zelfs bij scheve belading recht worden gezet

Uw camper eenvoudig waterpas

Met de full-air systemen is het mogelijk de camper met een druk op de knop waterpas te laten zetten

Benieuwd wat de luchtveringssystemen voor uw camper kunnen betekenen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom eens langs bij ons bedrijf in Westerbork