VB Airsuspension luchtvering

VB Airsuspension luchtvering

VB Airsuspension heeft vele voordelen voor uw voertuig

 • Verhoogt het rijcomfort
 • Verhelpt (structurele) beladingsverschillen
 • Verbetert de wegligging
 • Verhoogt rijveiligheid

Laat hiernaast uw gegevens achter en ontvang geheel vrijblijvend meer informatie over VB Airsuspension luchtvering voor uw voertuig

Helaas alleen mogelijk voor Nederlandse voertuigen ivm APK en toelating.

Vraag hier uw offerte aan

VB Airsuspension voor uw voertuig: JS Automotive adviseert u graag!

VB Airsuspension luchtveringssystemen zijn er in zeer veel verschillende soorten. Het merk biedt goede kwaliteit luchtvering en zorgt er met de systemen voor dat veringsproblemen kunnen worden opgelost. Of het hierbij nou gaat om het verhogen van het rijcomfort, het verbeteren van het rijgedrag of het verhogen van de rijveiligheid: VB Airsuspension biedt u wat u zoekt. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Lees er hieronder meer over of neem vrijblijvend contact met ons op.

Over VB Air luchtvering

De luchtveringssystemen van dit merk kenmerken zich door hun grote variëteit aan mogelijkheden. Zo bieden ze luchtvering aan ter ondersteuning van de huidige vering onder uw voertuig, maar ook vering die het complete veringssysteem vervangt. Wat uw probleem of wens ook is en wat voor voertuig het ook om gaat, de veringssystemen van VB Airsuspension kunnen u uitkomst bieden.

VB SemiAir

Bent u opzoek naar een luchtvering systeem wat ondersteuning biedt aan uw huidige vering om (structurele) beladingsproblemen op te lossen? Dan is het VB semi air systeem hier zeer geschikt voor. Dit systeem wordt gemonteerd tussen de bestaande bladveren en het chassis, om zo beladingsproblemen te verhelpen. Doordat er bij de installatie een rijhoogte wordt ingesteld, vergroot u de veerweg en wordt het voertuig als het ware recht gezet.

VB NivoAir

Dit veringssysteem van VB Airsuspension is speciaal voor voertuigen met schroefvering. De bestaande vering wordt vervangen voor een volledig lucht geveerd systeem. Het systeem houdt het voertuig altijd op dezelfde rijhoogte, waardoor het rijcomfort wordt verhoogt. Dit systeem kan niet worden bediend en gaat uit van de rijhoogte die tijdens de installatie wordt ingesteld.

VB FullAir 2C

Dit luchtveringssysteem is een systeem wat wordt gemonteerd en wat met behulp van een afstandsbediening in de cabine te bedienen is. Het luchtveringssysteem vervangt het bestaande veringssysteem bij de voor- of de achteras. Met de installatie van dit systeem bent u verzekerd van een constante rijhoogte. Ook het feit dat dit systeem bedienbaar is met een afstandsbediening, kan erg prettig zijn. Bijvoorbeeld tijdens het laden en lossen, doordat u het systeem kunt laten zakken.

VB FullAir 4C

Dit luchtveringssysteem van VB Airsuspension vervangt het volledige veringssysteem wat fabrieks af gemonteerd is onder uw voertuig. Dit systeem bestaat onder andere uit hoogtesensoren, luchtbalgen, schokdempers en een compressor met elektronische regeleenheid. Het systeem behoudt tijdens het rijden, ook met zwaardere belading, altijd de vooraf ingestelde rijhoogte. Maar daarnaast heeft dit systeem nog meer voordelen.

 • Laadruimte kan worden verlaagd door het verhogen van de vooras en het verlagen van de achteras
 • Een digitale waterpas houdt het voertuig waterpas binnen de mogelijkheden van de veerweg.
 • Met de sportstand realiseert u een stevige en 30mm lagere afstelling wat zorgt voor een betere wegligging en een lager brandstofverbruik
 • Met de Off Road stand verhoogt u het voertuigniveau met ca. 30mm waardoor meer bodemvrijheid op ruw terrein ontstaat
 • Met de Car Park stand verlaagt het voertuig tot het maximale niveau wat het in- en uitstappen vergemakkelijkt. Ook maakt dit het inrijden van lagere parkeergarages mogelijk.
 • Met de waterafvoer stand zorgt u ervoor dat het voertuig overhelt naar de zijde van de waterafvoer, zodat de watertank en toilettank van bijvoorbeeld uw camper makkelijker geleegd kunnen worden.

VB ActiveAir

Dit systeem kent alle voordelen van het FullAir 4C systeem, maar biedt daarnaast nog extra rijcomfort, doordat het veringssysteem tijdens het rijden de vering bijstelt. Hierdoor worden oneffenheden als het ware uit het wegdek gefilterd. Hierdoor ontstaan de volgende voordelen:

 • Kortere remweg
 • Verbeterde stabiliteit
 • Minder overhellen
 • Minder last van zijwaartse bewegingen, ook bij zijwind
 • Tot tien keer betere demping in vergelijking met standaard schokdempers
 • Automatische aanpassing aan de staat van het wegdek en de belading

vb airsuspension

Montage VB Airsuspension systemen

VB Airsuspension kent een groot voordeel ten opzichte van andere producenten van luchteringssystemen. Bij dit merk is het namelijk niet noodzakelijk om constructieve aanpassingen te doen aan het chassis van uw voertuig. De vering van VB Airsuspension vervangt het huidige veringssysteem en wordt bevestigd aan de bestaande installatie punten. Zo behoudt u uw garantie op uw voertuig.

Het laten installeren van een VB Air systeem is in overeenstemming met de regelgeving die vanuit de RDW wordt gehandhaafd. VB Airsuspension heeft vanuit de RDW de status van officieel voertuig fabrikant, wat betekent dat het merk wordt gezien als officieel leverancier van voertuigmodificaties. Ook vanuit de Daimler AG fabriek in Stuttgart (Mercedes Benz), volkswagen AG en Renault wordt de kwaliteit en verbetering van het rijcomfort en rijgedrag wanneer een VB Airsuspension luchtveringssysteem is gemonteerd erkend. Vanuit veel andere merken bestaat een 'letter of non objection' wat betekent dat u zonder risico een luchtveringssysteem van dit merk kunt laten monteren door een daarvoor gecertificeerd bedrijf, zoals JS Automotive.

Vraag hieronder uw offerte aan