• Noesten 38a   |
 • Westerbork   |
 • 0593 - 33 11 81   |

Luchtvering bij de luchtvering specialist

Luchtvering bij de luchtvering specialist

De luchtvering die JS Automotive monteert, is van het merk VB-Airsuspension. VB-Airsuspension maakt luchtvering systemen die gericht zijn op het verhelpen van problemen met de vering bij zwaardere beladingen. Ook vergroten ze het rijcomfort en het rijgedrag van uw bedrijfsbus, bedrijfsauto of camper aanzienlijk. De vering van VB Airsuspension blijft tijdens het rijden op de rijhoogte die tijdens de montage van het VB-Airsuspension systeem wordt ingesteld. Dit komt de wegligging en stabiliteit ten goede, waardoor de rijveiligheid vergroot wordt. Het verings systeem van VB-Airsuspension filtert als het ware oneffenheden uit het wegdek en biedt daarnaast nog vele andere grote voordelen.

Let op: ook mét het luchtvering systeem van VB-Airsuspension mag het maximale laadvermogen wat door de voertuigfabrikant is vastgesteld, niet overschreden worden. 

De verschillende luchtvering systemen die wij monteren

Bij JS Automotive, de luchtvering specialist van het Noorden, monteren we verschillende soorten luchtvering van het merk VB Airsuspension. Deze systemen hebben grote voordelen ten opzichte van andere fabrikanten. Onderstaand zullen de verschillende varianten die wij kunnen monteren, worden toegelicht.

semi air

VB SemiAir

VB SemiAir is een luchtvering systeem ter ondersteuning van het originele veersysteem. Dit systeem bestaat uit blaasbalgen die bij voertuigen met bladveren geplaatst tussen de huidige bladveer en het chassis. De blaasbalgen kunnen links en rechts afzonderlijk worden ingesteld, waardoor ook met een scheve belading het voertuig recht gezet kan worden. VB-SemiAir is een systeem wat dient ter ondersteuning van de standaard vering. De voordelen van dit systeem:

 • Meer stabiliteit
 • Hogere rijhoogte en grotere veerweg
 • Scheefhangen wordt verminderd
 • Zware belading vanaf de buitenkant niet meer zichtbaar
 • Belasting van de schokdempers wordt verminderd

fullair 4c

VB FullAir4C

Het VB-FullAir 4C systeem is een luchtvering systeem waarbij de bestaande blad- of schroefvering van zowel de voor- als de achteras worden vervangen door een volledig luchtvering systeem. Dit systeem bestaat uit onder andere uit luchtbalgen, schokdempers, hoogtesensoren en een compressor met elektronische regeleenheid. Dit biedt verschillende voordelen:

 • Laadruimte kan worden verlaagd door het verhogen van de vooras en het verlagen van de achteras
 • Een digitale waterpas houdt het voertuig waterpas binnen de mogelijkheden van de veerweg.
 • Met de sportstand realiseert u een stevige en 30mm lagere afstelling wat zorgt voor een betere wegligging en een lager brandstofverbruik
 • Met de Off Road stand verhoogt u het voertuigniveau met ca. 30mm waardoor meer bodemvrijheid op ruw terrein ontstaat
 • Met de Car Park stand verlaagt het voertuig tot het maximale niveau wat het in- en uitstappen vergemakkelijkt. Ook maakt dit het inrijden van lagere parkeergarages mogelijk.
 • Met de waterafvoer stand zorgt u ervoor dat het voertuig overhelt naar de zijde van de waterafvoer, zodat de watertank en toilettank van bijvoorbeeld uw camper makkelijker geleegd kunnen worden.
JS Automotive luchtvering specialist

De montage van de systemen

Veel luchtvering systemen die op de markt zijn, vereisen constructieve aanpassingen aan bijvoorbeeld het chassis. Het grote voordeel van VB-Airsuspension is dat hier geen constructieve aanpassingen nodig zijn. VB-Airsuspension vervangt de af-fabriek vering, waardoor deze aanpassingen niet nodig zijn. Wanneer u kiest  voor een VB-Airsuspension systeem, demonteren wij de originele vering en wordt op dezelfde plek het VB-Airsuspension systeem gemonteerd.

Het plaatsen van het VB-Airsuspension systeem is in overeenstemming met de regelgeving omtrent de veiligheids- en voertuigeisen die door de RDW worden gehandhaafd. VB-Airsuspension heeft de status van officieel voertuig fabrikant, waardoor zij gezien worden als erkend leverancier van voertuigmodificaties. Ook een groot aantal voertuigfabrikanten, waaronder Mercedes, Volkswagen en Renault keuren de montage van VB Airsuspension luchtvering goed en erkennen de verbetering van het rijcomfort en rijgedrag. Van een groot aantal andere merken bestaat een 'Letter of Non-Objection'.

Laat hieronder uw gegevens achter voor meer informatie over luchtvering


Verifieer met deze som dat u geen robot bent *